
در این مقاله قصد داریم 10 تا از بهترین دکتر روانشناس در تهران را به شما معرفی کنیم. امروزه در جامعه کنونی با مشکلات زیادی مانند مسائل خانوادگی، مشکلات تحصیلی، مشکلات شغلی، اختلالات شخصیتی، استرس و اظطراب شدید، اختلاف زوج ها، اختلافات جنسی و مشکلات کاهش اعتماد به نفس مواجه هستیم که در صورت درمان نشدن این اختلالات ممکن است جامعه ضعیف و سست شود. بهترین راه برای حل این مشکلات مراجعه به دکتر روانشناس است تا او با روان درمانی فرد را به زندگی عادی خود بازگرداند.
روانشناس کیست؟
تعریف روانشناس نزد مردم بسیار کلی و جامع است. روانشناسان در شاخه های مختلفی قرار می گیرند. آن چه که امروزه مردم به عنوان روانشناس می شناسند به روانشناس بالینی معروف است که به پیشگیری و درمان اختلالات روان شناختی می پردازد. برخی از روانشناسان به تحقیق و پژوهش در مورد موضوعات مختلف می پردازند تا علم روانشناسی پیشرفت کند و برخی دیگر جنبه های درمانی و کاربردی این علم را دوست دارند و در این حوزه فعالیت می کنند.
به طور کلی روانشناس کسی است که دانش روانشناسی را آموخته باشد و کارهای تحقیق و پژوهشی یا کاربردی و یا هردو آن ها را انجام دهد. روش درمانی روانشناسان برخلاف روان پزشکان با روان درمانی است و دارویی تجویز نمی شود.

وظایف دکتر روانشناس
دکتر روانشناس وظایف زیادی دارد. فردی که به دکتر روانشناس مراجعه می کند ممکن است اختلالات مختلفی داشته باشد و دکتر باید با شناسایی آن ها تمامی اختلالات فرد را درمان کند. برخی از وظایف آن شامل موارد زیر است:
- بررسی الگوهای رفتاری و ذهنی فرد
- شناسایی و تشخیص اختلالات روانی بیمار
- روان درمانی بیمار
- دادن مشاوره به بیماران
- انجام تست ها و آزمایش های مختلف روانشناختی برای شناخت اختلالات فرد
- انجام پژوهش در زمینه روانشناسی
- فعالیت در سازمان های دولتی مانند زندان، آموزش و پرورش و دادگاه ها
- فعالیت در بیمارستان ها و بخش های درمانی دولتی و خصوصی
انواع دکتر روانشناس
روانشناس ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در هر شاخه تخصصی یک نوع روانشناس حضور دارد و مشکلات فرد را در آن زمینه حل می کند. در این مقاله به اختصار با 7 نوع روانشناس آشنا می شوید که شامل موارد زیر است:
1- روانشناس بالینی: روانشناسان بالینی در زمینه درمان اختلالات روانی فعالیت می کنند. این روانشناسان در بیمارستان ها و مراکز دولتی فعالیت می کنند اما از آن جایی که پزشک نیستند اجازه تجویز دارو ندارند. روانشناسان بالینی برای درمان اختلالات از روش های روان درمانی استفاده می کنند.
2- روانشناس مشاوره: روانشناسان مشاوره به راهنمایی و حل مشکلات افراد می پردازند. روانشناس مشاوره برخلاف روانشناس بالینی با مشکلات خفیفی سروکار دارد که جزء دسته اختلالات روانی قرار نمی گیرند. روانشناس مشاوره در زمینه های فردی، خانوادگی، ازدواج، طلاق و شیوه های فرزند پروری می تواند مشکلات فرد را حل کند.
3- روانشناس شناختی: روانشناسان شناختی در زمینه تفکر و شناخت انسان پژوهش و تحقیق می کنند. این افراد به موضوعاتی مانند شناخت، انگیزه، ادراک، توجه و یادگیری می پردازند. در واقع این روانشناسان به پژوهش و درمان مسائل بنیادی علاقه دارند. این روانشناسان در مراکز پژوهشی، دانشگاه ها و بیمارستان های دولتی و خصوصی مشغول به کار هستند.

4- روانشناس جامعه: این روانشناسان در حوزه سلامت روانی جامعه تحقیق و پژوهش می کنند. روانشناس جامعه به تاثیر متقابل جامع و افراد روی همدیگر می پردازد و هدفش ایجاد تغییرات مثبت در سطح زندگی فردی و اجتماعی است.
5- روانشناس زیستی: روانشناس زیستی یا فیزیولوژیک به تاثیر مغز و سیستم عصبی بر رفتار و ذهن انسان می پردازد. این روانشناسی ارتباط زیادی با زیست شناسی و علوم اعصاب دارد و افرادی که دکترا و کارشناسی ارشد این رشته را دارند فرصت های شغلی زیادی خواهند داشت. از مهم ترین وظایف این روانشناسان بررسی اثرات داروها روی جسم و ذهن انسان است.
6- روانشناس صنعتی-سازمانی: این روانشناسان در شرکت ها و سازمان ها فعالیت می کنند. این قشر بیشترین درآمد را به خود اختصاص می دهند. آن ها از اصول شناختی در محیط کار بهره می برند تا رفاه و بهره وری نیروی کار افزایش پیدا کند. روانشناس صنعتی-سازمانی چالش ها و مسائل کارمندان را از بین می برد و با تدوین برنامه های آموزشی برای کارمندان به کسب و کارها کمک می کند.
7- روانشناس رشد: روانشناس رشد در مورد رشد انسان ها در مراحل مختلف زندگی تحقیق و پژوهش می کند. مراحلی که روانشناس رشد در مورد آن مطالعه می کند شامل کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و پیری است. این روانشناسان هم می توانند در زمینه های پژوهشی و هم درمانی فعالیت کنند.

ویژگی های بهترین دکتر روانشناس در تهران
بهترین دکتر روانشناس در تهران باید ویژگی های مختلفی داشته باشد، چرا که افراد با اختلالات متفاوتی به روانشناسان مراجعه می کنند و در صورت ماهر و کاربلد نبودن روانشناس ممکن است بیمار درمان نشود و یا بهبودی او به تاخیر بیفتد و از روند درمان نامید شود و دیگر به پزشک مراجعه نکند، در نتیجه بیماری های روحی و روانی او پیشرفته تر شوند. برخی از ویژگی های بهترین کلینیک روانشناسی شامل موارد زیر است:
1- بهترین دکتر روانشناس در تهران باید ارتباط خوبی با مراجعان خود برقرار کند. یک روانشناس باید قادر باشد برنامه درمانی و افکار خود را به مخاطب منتقل کند.
2- یک روانشناس خوب باید مهارت های دیداری و شنیداری بالایی داشته باشد. یک روانشناس خوب باید از طریق مشاهده و حرکات بدنی بیمار و رفتارهای غیرکلامی او اطلاعات زیادی جمع آوری کند. مسائلی مانند زبان بدن و حالت های چهره در روانشناسی بسیار مهم هستند.
3- یک روانشناس خوب باید صبر و حوصله زیادی داشته باشد، چرا که بتواند با دقت به حل مشکلات و مسائل بیماران بپردازد.
4- بهترین دکتر روانشناس در تهران باید مدارک علمی خود را از آموزشگاه ها معتبر کشور اخذ کرده باشد.
5- بهترین دکتر روانشناس باید خود مهارت های شخصی و منحصر به فرد داشته باشد، این به این معناست که روانشناس هاباید ذاتا مهارت تاثیرکذاری روی افراد را داشته باشند.
6- یک روانشناس خوب به هیچ عنوان نباید افراد را قضاوت کند. قضاوت کردن مراجعه کننده اعتماد درمانی او را نسبت به پزشک کاهش می دهد و این باعث می شود تا اثربخشی درمان از بین برود و عملا هیچ درمانی صورت نگیرد.
7- بهترین دکتر روانشناس در تهران باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشد. هیچ بیماری با پزشکی که خود اعتماد به نفس ندارد و ضعیف است ارتباط برقرار نمی کند.
در صورتی که در تهران حضور ندارید می توانید به بهترین دکتر اعصاب و روان در ایران مراجعه کنید.
با ویژگی های بهترین دکتر روانشناس در تهران آشنا شوید:
✅در دسترس بودن | یک مرکز مشاوره خوب ترجیحاً باید در قسمت خوبی از شهر واقع شده باشد و به راحتی پیدا شود. |
✅به روز بودن | یک مرکز روانشناسی خوب باید آغوش خود را به روی علم روز دنیا بگشاید و از متخصصان مجرب، خلاق، متفکر، به روز و پژوهشگر استفاده کند. |
✅فضای آرام و آرامش بخش | یک مرکز مشاوره خوب باید امکاناتی مانند سرویس بهداشتی، مکانی در داخل یا نزدیک مرکز مشاوره برای تهیه میان وعده و یک آبنما یا مخزن آب آشامیدنی دیگر را برای مراجعین خود فراهم کند. |
❤️وقت شناسی | یک مرکز مشاوره خوب به عنوان یک الگو باید بتواند تا حد امکان زمان بندی خوب و دقیق داشته باشد. |
10 تا از بهترین دکتر روانشناس در تهران را بشناسید!
دکتر علی کربلایی

از بهترین دکتر روانشناس در تهران می توان به دکتر علی کربلایی اشاره کرد. ایشان مدرک پزشکی خود را از دانشگاه تهران و بورد تخصصی اعصاب و روان خود را از دانشگاه شهید بهشتی اخذ کرده اند. کلینیک تخصصی روانشناسی و روانپزشکی دکتر علی کربلایی از بهترین کلینیک های روانشناسی است که در آن خدمات مختلفی در زمینه های روانشناسی و روانپزشکی به مراجعان ارائه داده می شود.
خدمات:
- درمان اختلالات فردی مانند اختلال وسواس، اضطراب و پانیک
- درمان اختلالات جنسی مانند اختلال نعوذ و انزال در آقایان و ارگاسم در خانم ها و آقایان
- درمان اختلالات کودکان و نوجوانان مانند شب ادراری، بیش فعالی، اوتیسم و عدم تمرکز
- اختلالات جسمی و روانی مانند سندرم روده تحریک پذیر و ملال پیش از قاعدگی
- برگزاری انواع کارگاه های روان درمانی در حوزه های مختلف
- انواع روان درمانی بدون دارو با استفاده از دستگاه
- تست های شخصیت شناسی
آدرس: تهران، خیابان مقدس اردبیلی، پلاک 33، واحد 4
شماره تماس: 02126290954
مطب روانشناسی دکتر آزاده موسوی

سرکارخانم دکتر آزاده موسوی روان شناس بالینی،نویسنده،و مدرس دانشگاه می باشند.ایشان از سال 1388در حیطه درمانهای فردی ،خانواده و کودک به صورت تخصصی مشغول به کار بوده اند.دکتر موسوی مولف و مترجم کتابهای متعددی درحیطه روانشناسی و درمان می باشند.در این مرکز با کادری مجرب و حرفه ای با بالاترین سطح علمی و با بهره گیری از محیطی آرام خدمات روان شناسی و درمان انجام می شود.
خدمات روان شناسی و مشاوره:
- درمان اختلالات فردی: اضطراب ،وسواس فکری ،افسردگی ،فوبیا ،پنیک و….
- زوج درمانی و خانواده درمانی
- کودک و نوجوان
- مشاوره ازدواج
- درمان چاقی و لاغری
- درمان پرخوری و کم خوری عصبی
- خیانت و بحرانهای عاطفی
- اجرا و تفسیر کلیه تست های شخصیت شناسی و هوش و خلاقیت و…..
- انجام خدمات روان شناسی به صورت آنلاین و حضوری و تلفنی برای دوستان داخل و خارج از کشور
شعبه اول: تهران جردن .بلوار نلسون ماندلا.بالاتر از اسفندیاری.پلاک ۲۰
شعبه دوم: تهران سعادت آباد ،میدان فرهنگ،آبشار،پلاک 20 طبقه دوم
شماره تماس تعیین وقت:
09108862425
021-26294820
مشاوره به صورت حضوری و هم تلفنی انجام می شود-مرکز در تمام روزها حتی روزهای تعطیل باز می باشد(ساعت 8 صبح الی 23)
زمینه های مراجعه به روانشناس
افراد در زمینه های مختلفی می توانند به دکتر روانشناس مراجعه کنند. روانشناسان این مشکلات را برای فرد حل می کنند و فرد به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا خواهد کرد. برخی از این زمینه ها شامل موارد زیر است:
1- دوران بلوغ و نوجوانی: افراد در دوران بلوغ با چالش های تازه ای روبرو می شوند و با تغییرات ناگهانی در بدنشان شخصیت جدیدی در آن ها شکل می گیرد. بیشتر افراد آمادگی این موقعیت را ندارند و بحران هایی برایشان پیش می آید. بهتر است این افراد و والدینشان به دکتر روانشناس مراجعه کنند.
2- شکست خوردن در روابط صمیمانه: از دادن افراد صمیمی و نزدیک که باعث وابستگی فرد شده اند می تواند یک بحران بزرگ در زندگی فرد باشد. افراد ممکن است با این موضوع به راحتی کنار نیایند و در این مواقع بهتر است به روانشناسان مراجعه کنند.
3- انتخاب همسر و مشاوره قبل از ازدواج: انتخاب همسر مهم ترین انتخاب زندگی هرکس می تواند باشد به همین خاطر زوجین ممکن است در این زمینه دچار تردید در انتخاب خود شوند. در این مواقع می توانند به مشاور یا دکتر روانشناس مراجعه کنند و او آن ها را راهنمایی کند. دکتر روانشناس از طرفین تست های شخصیت می گیرد و از روی نتایج تست ها پی می برد که دو نفر می توانند شریک زندگی خوبی برای هم باشند یا خیر.
4- انتخاب رشته تحصیلی و شغل: افراد ممکن است در هنگام انتخاب رشته تحصیلی و شغل دچار سردرگمی شوند. روانشناسان با گرفتن تست شخصیت از افراد استعدادهای آن ها را کشف می کنند و آن ها را به سمتی که استعداد و توانایی دارند سوق می دهند.
5- از دست دادن و مرگ عزیزان: از بدترین اتفاقات زندگی هرکس از دست دادن عزیزان و خانواده است. برخی از افراد تا مدت ها در سوگ آن ها می مانند و دچار بحران های روحی و روانی می شوند. این افراد برای کنار آمدن با این غم بزرگ بهتر است به بهترین کلینیک روانشناسی در تهران مراجعه کنند.
6- تغییرات میانسالی: در میانسالی هم مانند بلوغ افراد دچار تغییراتی می شوند و با بحران ها و چالش های جدیدی روبرو می شوند. بهتر است افراد در آستانه ورود به میانسالی به دکتر روانشناس مراجعه کنند تا آن ها را راهنمایی کند.
7- مهاجرت: مهاجرت به کشور دیگر و دور شدن از عزیزان می تواند سخت ترین تصمیمی باشد که هر فرد در زندگی خود می گیرد. مهاجرت می تواند باعث بحران ها و چالش های زیادی در فرد شود. بهتر است قبل از مهاجرت به کشور دیگر فرد به روانشناس مراجعه کند تا با این موضوع کنار بیاید.

بعد از مراجعه به روانشناس چه اتفاقی می افتد؟
افراد از رفتن پیش روانشناس هراس دارند، چرا که نمی دانند بعد از مراجعه به آن ممکن است چه اتفاقاتی برای فرد بیفتد و پروسه درمان به چه صورت است. در اینجا به اختصار بیان می کنیم که بعد از مراجعه به روانشناس چه اتفاقی می افتد.
1- در اولین جلسه دکتر روانشناس فرد را ارزیابی می کند. او از فرد سوالات مختلفی می پرسد تا به دنیای درونی او راه پیدا کند. هر روانشناس روش و رویکرد درمانی متفاوتی دارد و ممکن است نحوه سوالاتش از افراد متفاوت باشد.
2- مراجعه به روانشناس و روان درمانی به فرد کمک می کند تا دست به کار شود و از چالش ها و بحران های زندگی عبور کند. چرا که بعد از شروع روان درمانی فرد باید مسئولیت درمان و تغییر خود را برعهده بگیرد. فرد خود باید تصمیم بگیرد تا تغییر کند و جلسات درمانی فقط به او کمک می کنند.
3- افراد باید قبل از مراجعه به مشاوره اهداف خود را مشخص کنند. در این صورت آن ها می توانند تشخیص دهند که روند درمانی برای آن ها مفید بوده است یا نیازی به ادامه درمان نیست. پس افراد باید قبل از شروع روان درمانی اهداف کوتاه مدت و بلند مدت برای خود تعیین کنند تا میزان اثربخشی روان درمانی را بسنجند.
4- ممکن است قبل از دست یافتن به حال خوب و بهبودی کامل حال فرد بدتر شود و انرژی های منفی سراغ او بیایند. چرا که در روند درمانی برون ریزی هایی اتفاق می افتد و طبیعی است که قبل از تجربه احساس مثبت فرد دچار حال پریشان و آشفته ای شود.
5- روانشناس با استفاده از روان درمانی به فرد کمک خواهد کرد تا دیدگاهش نسبت به مسائل تغییر کند. در نتیجه احساس پذیرش مسائل و خود پذیری او بیشتر خواهد شد. پس رفته رفته دیدگاه و نظر فرد نسبت به مسائل و بحران های زندگی عوض خواهد شد و سبک زندگیش تغییر خواهد کرد.
6- در نتیجه روان درمانی و مراجعه به روانشناس باید تغییراتی در روابط فرد با اطرافیان ایجاد شود. همچنین اختلالات مختلف فرد حل شود. پس در مرحله آخر بحران های شخصیتی فرد حل می شود و جلسات روانشناسی روی ارتباط متقابل فرد و نزدیکانش اثر خواهد گذاشت.
اگر فرد دارای مشکلاتی است که با روان درمانی حل نمی شوند و باید داروهای اعصاب و روان مصرف کند بهتر است به بهترین کلینیک روانپزشکی در تهران مراجعه کند.
اقدامات لازم بعد از مراجعه به روانشناس
هنگام مراجعه به روانشناس بهتر است آمادگی لازم داشته باشید تا در جلسات مشاوره بتوانید به راحتی با بهترین دکتر روانشناس در تهران ارتباط برقرار کنید و مشکل خود را حل کنید. برخی از این اقدامات شامل موارد زیر است:
- با روانشناس خود صادق باشید و تمام مشکلات خود را بدون خجالت و ترس از قضاوت به او بیان کنید. در صورت بیان نکردن مشکلات و خجالت کشیدن جلسات درمانی عملا بی فایده خواهد بود.
- اگر سابقه بیماری روحی و روانی در خانواده خود دارید حتما آن را با روانشناس خود در میان بگذارید.
- به سوالاتی که روانشناس از شما می پرسد با خونسردی و اعتماد به نفس بالا پاسخ دهید.
- اگر سابقه استفاده از داروهای روانپزشکی دارید آن را با روانشناس خود در میان بگذارید.
- در روند درمان خود صبور باشید و در اولین جلسه نامید نشوید.
- بعد از مراجعه به روانشناس ممکن است او تمریناتی به شما بدهد، باید آن تمرینات را با دقت تا جلسه بعد انجام دهید.

کلام آخر
امروزه با چالش ها و بحران هایی که در جامعه و افراد وجود دارد مراجعه به دکتر روانشناس از ضروری ترین کارهایی است که همه افراد باید آن را انجام دهند. روانشناسان با روان درمانی مشکلات و اختلالات فرد را حل می کنند و آن ها را به زندگی عادی باز می گردانند. برای این که فرد نتیجه مطلوبی بگیرد باید به بهترین دکتر روانشناس مراجعه کند. در این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا 10 تا از بهترین دکتر روانشناس در تهران را به شما معرفی کنیم. از این که مارا در این مقاله همراهی کرده اید بسیار متشکریم. در صورت داشتن هرگونه انتقاد یا پیشنهادی آن را با سایت پزشکا در میان بگذارید.