
در این مقاله قصد داریم بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد را به شما معرفی کنیم. سیستم مغز و اعصاب انسان ها بسیار پیچیده می باشد و از دو بخش مرکزی و محیطی تشکیل شده است که مشکل و اختلال در هریک از این بخش ها می تواند باعث بروز مشکل در کل بدن فرد شود. دکتر و جراح مغز و اعصاب پزشکی است که وظیفه دارد مشکلات عصبی و اختلالاتی که بر روی این سیستم ها تاثیر منفی می گذارد بررسی کند و به درمان آن ها بپردازد. در مواردی که فرد نیاز به جراحی داشته باشد جراح مغز و اعصاب دست به کار می شود و نواحی مانند مغز و ستون فقرات فرد را جراحی می کند. افرادی که مشکلات حاد و پیشرفته ای در نواحی اعصاب، مغز و ستون فقرات خود دارند باید تحقیق کنند و به بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد مراجعه کنند.
جراح مغز و اعصاب کیست؟
به پزشک متخصصی که در زمینه جراحی های مغز، اعصاب محیطی، نخاع و سیستم عروق مغزی تخصص دارد و جراحی های مختلف انجام می دهد جراح مغز و اعصاب یا نورولوژیست گفته می شود. مغز کنترل تمامی قسمت های بدن را برعهده دارد و با استفاده از مسیرهای عصبی به قسمت های مختلف بدن پیام ارسال و دریافت می کند. بیماری های مغز و اعصاب مختلفی از جمله بیماری مادرزادی مغز، تومورهای مغزی، سکته مغزی، بیماری های نخاعی و اختلالات عروقی مغزی وجود دارد که باید توسط متخصص مغز و اعصاب جراحی و درمان شوند. مشکلات این نواحی بسیار حساس و مهم هستند و باید توسط پزشکان ماهر و متخصص درمان شوند.
برای گرفتن تخصص مغز و اعصاب افراد باید حداقل 16 سال تحصیل کنند و در این زمینه مطالعه و پژوهش های زیادی داشته باشند. جراح عصب فقط جراح مغز نیست و می تواند بیمارانی که کمردرد و گردن درد دارند یا دچار بیماری هایی مانند نورالژی عصب سه قلو، آسیب به سر و پارکینسون هستند را نیز درمان کند. شاخه مغز و اعصاب با مرگ و زندگی افراد ارتباط مستقیم دارد و باید قبل از مراجعه به پزشک متخصص فرد تحقیقات لازم را انجام دهد. افرادی که در نواحی مغز و اعصاب خود دچار مشکل هستند باید سریعا به بهترین دکتر مغز و اعصاب در ایران مراجعه کنند.

انواع بیماری های مغز و اعصاب
طیف گسترده ای از بیماری های مغز و اعصاب وجود دارد که جراح مغز و اعصاب می تواند آن ها را درمان کند. برخی از این بیماری ها با مصرف دارو و برخی دیگر فقط با جراحی مغز و اعصاب درمان می شوند و تشخیص این موضوع با دکتر مغز و اعصاب است. شایع ترین و خطرناک ترین بیماری های مغز و اعصاب شامل موارد زیر هستند:
1- بیماری پارکینسون: این بیماری از بیماری های خطرناک مغز و اعصاب است که در آن مغز انسان نمی تواند به اندازه کافی دوپامین ترشح کند و این موجب اختلال در حرکت و فعالیت های فرد می گردد. اشخاصی که دچار بیماری پارکینسون می شوند دچار لرزش و اختلالات تعادلی زیادی هستند و در زندگی روزمره خود مشکلات زیادی خواهند داشت. جراح مغز و اعصاب قادر است با کارگزاری الکترود در بدن فرد مغز او را تحریک به ساخت دوپامین کند و بیماری او را درمان کند.
2- بیماری صرع: این بیماری ناشی از اختلال در سیستم عصبی مرکزی می باشد که در برخی اوقات ممکن است فرد بیمار غش کند و حالت لرزش داشته باشد. برای درمان بیماری صرع هم روش های دارویی و هم عمل جراحی وجود دارد که فرد می تواند از آن ها استفاده کند.
3- ضایعات عروق مغزی: ضایعات عروق مغزی از دیگر بیماری های مغز و اعصاب است که فرد با داشتن علائم آن باید به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کند. این بیماری به مشکلات رگ های خونی مغز گفته می شود که در نهایت می تواند موجب اختلال در خون رسانی و سکته مغزی او بشود.
4- رشد تومورهای مغزی: برخی افراد ممکن است سلول های مغزشان رشد زیاد و غیرطبیعی داشته باشد و این موجب شود که تومورهای مغزی در مغزشان رشد کنند و تبدیل به غده های خوش خیم و بدخیم شوند. جراح مغز و اعصاب می تواند این غده ها را از مغز فرد بیرون بیاورد و او را درمان کند.
5- اختلال هیدروسفالی: این اختلال و بیماری هنگامی رخ می دهد که مایعات اضافی درون مغز فرد جمع شده و در نهایت موجب فشار به بافت مغز و بزرگ شدن جمجمه او می شوند. جراح مغز و اعصاب می تواند با عمل جراحی این مایعات را تخلیه و بیمار را درمان کند. این اختلال در صورت درمان نشدن می تواند موجب مرگ فرد شود.
6- بیماری های ستون فقرات: این بیماری طیف مختلفی از بیماری های ستون فقرات را شامل می شود که جراح مغز و اعصاب می تواند همه آن ها را درمان کند. برخی از این بیماری ها شامل درمان و رفع تومورهای ستون فقرات و نخاع و درمان آسیب دیدگی ها و شکستگی های مهره های ستون فقرات می باشد. جراح مغز و اعصاب می تواند برای درمان این بیماری ها عمل های جراحی مختلفی انجام بدهد.
7- بیماری منژیت: بیماری منژیت بیماری خطرناکی است که در آن قسمت بیرونی مغز یا نخاع فرد دچار عفونت های شدید می شود و بعد از مدتی مغز از شدت عفونت به حالت کما می رود. این بیماری علائمی مانند تب دارد که در مدت زمان طولانی همراه فرد می باشد. افرادی که علائمی مانند سردرد و تب در طولانی مدت دارند باید هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنند.
بیماری های مغز و اعصاب طیف گسترده ای را شامل می شود که ما در این مقاله به 7 مورد به اختصار اشاره کرده ایم.
وظایف جراح مغز و اعصاب
جراح مغز و اعصاب وظایف مختلفی دارد و قادر است بیماری های مغزی مختلفی را درمان کند. برخی از وظایف دکتر و جراح مغز و اعصاب شامل موارد زیر است:
- مهم ترین وظیفه جراح مغز و اعصاب تشخیص و شناسایی بیماری های مغزی افراد است. افرادی که مشکوک به بیماری های مغز و اعصاب هستند باید به پزشک متخصص مراجعه کنند و او با روش های پیشرفته ای مانند سی تی اسکن و عکس برداری از سر بیمار نوع بیماری او را تشخیص بدهد. این از وظایف مهم جراح مغز و اعصاب است چرا که تشخیص اشتباه ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.
- از وظایف مهم دیگر جراح مغز و اعصاب انتخاب بهترین روش درمان برای فرد بیمار است. او باید بیماران را با دقت و حوصله معاینه کند و سپس با توجه به صلاح بیمار نوع درمان او را انتخاب کند. پزشک باید اولویت درمان بیماران را با درمان دارویی و غیرتهاجمی قرار بدهد و در صورت ضرورت از عمل های جراحی استفاده کند.
- وظیفه مهم دیگری که جراح مغز و اعصاب بر عهده دارد و از مهم ترین وظایف او محسوب می شود عمل جراحی بیمار است. این مرحله از دقت و حساسیت بالایی برخوردار است و پزشک متخصص باید با شرایط و حال روحی مناسبی این عمل جراحی را انجام بدهد. در این مرحله احتمال دارد عمل موفقیت آمیز باشد یا منجر به مرگ فرد شود. جراح مغز و اعصاب تسلط کافی داشته باشد و در لحظه تصمیمات درستی بگیرد.
- وظایف جراح مغز و اعصاب بعد از عمل جراحی به پایان نمی رسد و همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. بهترین جراح و متخصص باید بعد از عمل جراحی نیز بیمار را کنترل و چکاپ کند و مراقبت های لازم را برای او انجام بدهد. بیماران نیز باید به صورت مداوم برای چکاپ به پزشک متخصص مراجعه کنند تا در صورت بازگشت بیماری سریعا درمان شوند.
جراح مغز و اعصاب وظایف مختلفی دارد که در این مقاله به چند مورد اشاره کرده ایم.

ویژگی های بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد
بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید ویژگی ها و خصوصیات مختلفی داشته باشد، چرا که مغز انسان مهم ترین عضو بدن است و در صورت بروز مشکل حتی می تواند باعث مرگ فرد بشود. برخی از ویژگی های بهترین جراح مغز و اعصاب شامل موارد زیر است:
- بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید در این زمینه متخصص و ماهر باشد و مدارک علمی خود را از دانشگاه ها و موسسات معتبر اخذ کرده باشد.
- بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید بااخلاق باشد و با مراجعین خود برخورد خوبی داشته باشد.
- در مطب بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید از مجهزترین و مدرن ترین دستگاه ها و ابزار استفاده شود تا بیماری فرد به طور کامل بهبود پیدا کند.
- مطب بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد و تمامی پروتکل های بهداشتی در آن رعایت شود.
- بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید صبر و حوصله زیادی داشته باشد و پروسه عمل جراحی مغز و اعصاب را با دقت انجام بدهد.
- بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید هزینه های منصفانه ای از بیماران دریافت کند تا همه بتوانند به او مراجعه کنند.
- مطب بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد باید بزرگ و دلنشین باشد و در مکانی قرار گرفته باشد که رفت و آمد در آن سهولت داشته باشد.
- بهترین جراح مغز و اعصاب باید مصلحت بیماران را در نظر بگیرند و به خاطر منافع مالی تصمیمات نادرستی نگیرند.
- دکتر مغز و اعصاب باید قبل از عمل جراحی جلسه مشاوره ای ترتیب دهد و به بیماران پروسه عمل را توضیح بدهد تا استرس ها و نگرانی هایشان رفع شود.
افرادی که مشکلات مغز و اعصاب دارند می توانند به پزشکی با خصوصیات بالا مراجعه کنند.
چه روش هایی برای تشخیص بیماری های مغز و اعصاب وجود دارد؟
روش های تشخیصی و دستگاه های مخصوصی برای شناسایی و درمان بیماری های مغز و اعصاب وجود دارد که جراح متخصص می تواند از آن ها استفاده کند. برخی از این روش های تشخیصی شامل موارد زیر است:
1- روش الکتروانسفالوگرافی یا نوار مغزی: از این روش کاربردی می توان برای تشخیص بیماری هایی مانند تومور، صدمات مغزی، صدمات نخاعی و التهاب مغزی استفاده کرد. در این روش پزشکان و تکنسین ها الکترودهای زیادی روی پوست سر قرار می دهند و با استفاده از آن ها فعالیت های الکتریکی مغز را ثبت می کنند. این روش کمک زیادی به پزشکان مغز و اعصاب می کند.
2- دستگاه سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری: این دستگاه با استفاده از اشعه ایکس از سیستم عصبی بیمار عکس برداری می کند. تصاویری که توسط سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری گرفته می شود بسیار دقیق هستند و کمک بزرگی به جراح مغز و اعصاب می کنند.
3- دستگاه مگنتوآنسفالوگرافی: با استفاده از این دستگاه علل تشنج و صرع فرد تشخیص داده می شود و پزشک می تواند به راحتی بیماری فرد را درمان کند. افرادی که درگیر بیماری های صرع و تشنج هستند می توانند از این دستگاه استفاده کنند.
4- دستگاه ام آر آی یا تصویربرداری مغناطیسی: در این روش می توان از امواج رادیویی و مغناطیسی برای عکس برداری از مغز بیمار استفاده کرد. در صورتی که قسمت های مغز و نخاع فرد دچار مشکل شود پزشکان می توانند با استفاده از دستگاه ام آر آی این مشکل را تشخیص بدهند و پروسه درمان را هرچه سریع تر آغاز کنند.
5- دستگاه پت اسکن یا توموگرافی گسیل پوزیترون: افرادی که مشکوک به بیماری های مانند سرطان مغز و نخاع هستند می توانند از این دستگاه استفاده کنند تا بیماریشان سریع تر تشخیص داده شود. این دستگاه از دقت و حساسیت بالایی برخوردار است.
6- انجام نمونه برداری از مایع نخاعی و مغزی: در روش نمونه برداری متخصص مغز و اعصاب به وسیله یک سوزن ظریف که به ستون فقرات بیمار وارد می کند از مایع مغزی و نخاعی او نمونه برداری انجام می دهد. از روش نمونه برداری می توان برای تشخیص و درمان بیماری هایی مانند منژیت، سرطان خون و ام اس استفاده کرد.
7- دستگاه آنژیوگرافی: در روش آنژیوگرافی ماده ای رنگی به داخل رگ های فرد تزریق می شود و سپس با اشعه ایکس از سیستم جریان خون عکس برداری انجام می شود. از این روش می توان برای تشخیص اختلالات عروق مغزی استفاده کرد. بهترین روش برای تصویربرداری از رگ های خونی استفاده از دستگاه آنژیوگرافی می باشد که کاربردهایی زیادی دارد.
جراح متخصص مغز و اعصاب به وسیله دستگاه ها و روش های بالا بسیار راحت تر و سریع تر می تواند بیماری فرد را تشخیص بدهد.

عوارض جانبی جراحی مغز و اعصاب
جراحی مغز و اعصاب مانند تمامی جراحی های تهاجمی ممکن است علاوه بر مزایا عوارض جانبی زیادی نیز در پی داشته باشد. برخی از این عوارض جانبی شامل موارد زیر است:
- به دلیل سنگین بودن این عمل های جراحی ممکن است فرد بعد از به هوش آمدن دچار عوارض جانبی مانند تشنج و غش شود.
- بعد از انجام جراحی مغز و اعصاب ممکن است بیمار ضعف شدید بدنی و احساس بی حالی داشته باشد، به همین جهت باید از مکمل ها و داروهای مخصوص استفاده کند تا بدنش تقویت شود.
- از عوارض جانبی دیگر جراحی های مغز و اعصاب که می توان به آن اشاره کرد احساس تهوع و استفراغ می باشد. این عارضه کاملا طبیعی است و تا 24 ساعت از بین خواهد رفت.
- بعد از این عمل جراحی ممکن است فرد علائم مختلفی مانند عدم تعادل و هماهنگی داشته باشد. از آن جایی که این عمل با مغز انسان ارتباط دارد ممکن است بعد از جراحی فرد تعادل خود را از دست بدهد.
- از عوارض جانبی دیگر این عمل می توان به حساسیت ها و واکنش های آلرژیک بیماران نسبت به داروهای بیهوشی اشاره کرد. برخی از افراد بدن حساسی دارند که ممکن است به این داروها واکنش و حساسیت نشان بدهد.
- در مواردی نادر ممکن است بیماران بعد از جراحی مغز و اعصاب دچار اختلالات شخصیتی شوند. این عمل ممکن است روی مغز بیمار تاثیر بگذارد و شخصیت او تا حدودی تغییر کند.
- از عوارض شایع عمل های مغز و اعصاب احساس سرگیجه در بیماران است. این عارضه جانبی ممکن است تا یک هفته در بیماران باقی بماند.
- در برخی موارد گزارش شده است که بیماران بعد از جراحی مغز و اعصاب دچار اختلالات گفتاری می شوند. در صورتی که این اختلالات در فرد زیاد شود باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
برخی از عوارض جانبی بالا ممکن است ناشی از عدم مهارت و تخصص پزشک مغز و اعصاب باشد، به همین جهت افرادی که ساکن تهران هستند باید تحقیق کنند و به بهترین دکتر مغز و اعصاب در تهران مراجعه کنند.
مراقبت ها لازم بعد از جراحی مغز و اعصاب
بعد از انجام جراحی های مغز و اعصاب باید مراقبت ها و نکات مختلفی رعایت شود تا فرد دوران نقاهت خود را سریع تر طی کند. انجام این مراقبت ها سلامتی بعد از عمل بیماران را تضمین می کند. برخی از این مراقبت ها شامل موارد زیر هستند:
- بعد از عمل جراحی بیماران باید سبک زندگی سالمی داشته باشند و تغذیه خود را درست کنند. افرادی که عمل های جراحی مغز و اعصاب انجام داده اند باید از غذاهای مقوی و سالم استفاده کنند و از خوردن غذاهای پرچرب، شور و فست فودی خودداری کنند.
- بعد از عمل جراحی مغز فرد باید به اندازه کافی استراحت کند و از انجام فعالیت های سنگین و ورزش های سخت خودداری کند. بیماران تا یک ماه باید استراحت مطلق داشته باشند.
- بعد از عمل جراحی مغز و اعصاب برای جلوگیری از عفونت محل زخم باید پانسمان شود و این پانسمان به صورت روزانه شستشو داده شود. این زخم نباید دستکاری شود و تا بهبودی کامل باید از آن مراقبت کرد.
- جراح مغز و اعصاب می تواند تشخیص دهد که بیمار چه زمانی باید حمام کند. در اغلب موارد افرادی که جراحی مغز انجام داده اند بعد از یک هفته می توانند استحمام کنند و بدن خود را با شامپو بچه و صابون آنتی باکتریال بشورند.
- برخی از بیماران ممکن است بعد از عمل نیاز به درمان های توانبخشی و کمک پرستاران داشته باشند. این گروه از افراد باید مدت کوتاهی در مراکز توانبخشی و بیمارستان ها بستری شوند تا تحت نظارت پزشک و پرستاران باشند. این مراکز به بیماران کمک می کنند تا هرچه سریع تر بهبود پیدا کند.
- بیمارانی که عمل مغز و اعصاب انجام داده اند بعد از عمل احتمال دارد توانایی انجام کارهای ظریف و حساس را نداشته باشند. این افراد می توانند با گذراندن جلسات کاردرمانی مهارت های خود را بهبود ببخشند و مانند گذشته کارهای خود را انجام بدهند.
- بعد از جراحی مغز و اعصاب ممکن است فرد نیاز به گذراندن طب فیزیکی و فیزیوتراپی داشته باشد. جلسات فیزیوتراپی به بهبودی سریع تر بیماران کمک می کند. بیماران می توانند برای انجام فیزیوتراپی به بهترین مرکز فیزیوتراپی در ایران مراجعه کنند تا زودتر دوره نقاهتشان سپری شود.
- بعد از عمل جراحی مغز و اعصاب افراد نباید از دخانیات، سیگار، مشروبات الکلی و کافئین دار استفاده کنند. این موارد برای مغز مضر هستند و می توانند موجب اختلال در آن شوند.
انجام مراقبت های بالا ضروری است و باید توسط بهترین جراح تومور مغزی در ایران گوشزد بشود.

کلام آخر
امروزه ممکن است افراد به دلایل مختلفی مانند وراثت، سبک زندگی غلط، تغذیه نادرست و استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی دچار بیماری های مغز و اعصاب مختلفی بشوند. بیماری های مغز و اعصاب طیف گسترده ای از بیماری ها را شامل می شود که هریک به تنهایی می توانند موجب مرگ فرد بشوند. به همین دلیل افرادی که کوچک ترین علائم این بیماری ها را دارند باید تحقیق کنند و به متخصص مغز و اعصابی ماهر و کاربلد مراجعه کنند تا مشکلاتشان برطرف شود.
در این مقاله تمام تلاش خود را کرده ایم تا بهترین جراح مغز و اعصاب در مشهد را به شما معرفی کنیم. از این که ما را در این مقاله همراهی کرده اید بسیار متشکریم. در صورت داشتن هرگونه انتقاد یا پیشنهادی آن را با سایت پزشکا در میان بگذارید.