
در بیشتر موارد بیماری های قلبی مزمن هستند و با گذشت زمان کم کم رشد می کنند.بیماری های قلبی از نشانه ها ی کوچکتر شروع می شوند و به مرور زمان شدیدتر می شود. در بیشتر افراد این نشانه ها شامل تنگی نفس، تورم مچ پا ، خستگی و سایر نشانه ها حس می شود. بنابراین فرد بیمار باید سبک زندگی خود را تغییر داده و گاهی پیوند قلب برای شخص بیمار لازم می باشد. در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر قلب در شیراز آشنا خواهیم کرد.
درمان دارویی بیماری قلبی
این روش درمان ،داروهایی هستند که به کاهش شدت بیماری و آسیب آن کمک میکنند.
این داروها شامل:
- داروهای کاهنده فشارخون
- داروهای کاهنده تپش قلب
- داروهای کاهنده کلسترول خون
- داروهایی برای ثبات بخشیدن به ضربان قلب
- داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون در عروق کرونر
- داروهایی برای بهبود بخشیدن به پمپاژ خون در بدن فرد مبتلا به بیماری قلبی
سایر راههای درمان بیماری قلبی شامل آنژیوپلاستی، جراحی بای پس و یا سایر جراحی ها میباشد.
چه افرادی در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میباشند؟
هرچند خطر ابتلای مردان به بیماری های قلبی بیشتر از زنان است، در هر صورت در هردو جنس بیماری قلبی اولین بیماری کشنده میباشد. اشخاصی که در خانواده های سیگاری و چاق هستند ، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. سایر عوامل خطر شامل:
- کلسترول بالای خون
- فشارخون بالا
- دیابت
- فعالیت بدنی پایین یا کم تحرکی
سیگار کشیدن خطر ابتلای افراد به بیماری قلبی را ۲ تا ۴ برابر افزایش میدهد. افرادیکه سیگار نمیکشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند، حتی از افراد سیگاری هم در خطر بشتر هستند. سالانه ۱۳۵۰۰۰ نفر در اثر بیماریهای قلبی مرتبط با سیگار فوت میکنند.
شایعترین بیماریهای قلبی عروقی
بیماریهای قلبی و عروقی که به اختصار به آنها «بیماری قلبی» نیز گفته میشود، به دستهای از بیماری های قلبی گفته میشود که اغلب آنها به پروسهای با عنوان «آترواسکلروزیس» مرتبط هستند.
آترواسکلروزیس هنگامی که چربی ها (پلاک ها) در دیواره سرخرگ تجمع می کنند ایجاد می شود. ایجاد این پلاک ها باعث تنگ شدن عروق خونی میگردد و جریان خون به سختی اتفاق می افتد. در اینصورت با ایجاد لخته خون در نقاط تنگ شده، جریان خون به طور کامل قطع می شود که در این صورت فرد دچار سکته میگردد. که در قسمت های مغز و قلب این اتفاق می افتد.یکی از دلایل مرگ و میر در دنیا، بیماری های قلب و عروقی هستند. بیشتر انسانها در سراسر جهان توسط بیماری قلبی و عروقی جان خود را از دست می دهند.
تقریبا حدود سه چهارم مرگومیرها ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در کشورهایی با سطح اقتصادی پایین اتفاق میافتد. اغلب بیماریهای قلبی عروقی قابل پیشگیری هستند و با مراجعه به پزشکان متبحر و با توجه به رعایت کردن عوامل خطری مانند رژیم غذایی نامناسب ،مصرف دخانیات، چاقی و اضافه وزن، بیتحرکی و مصرف الکل میتوان میزان مرگومیر ناشی از این بیماریها را کاهش داد.
انواع بیماری های قلبی
✅بیماری عروق کرونر | بیماری عروق کرونر، یکی از شایعترین بیماری های قلبی است. وقتی عروق به عضله قلب، خون میرسانند، با پلاک مسدود میشوند و بیماری عروق کرونر ایجاد میشود |
❌نقص مادرزادی قلب | از انواع بیماریهای قلبی، می توان به نقص مادرزادی قلب اشاره کرد. بسیاری از نقایص مادرزادی قلب علائم و نشانههای کمی ایجاد میکنند یا هیچ علائمی ندارند |
⛔آریتمی | آریتمی با ضربان قلب نامنظم ایجاد می شود. این اتفاق زمانی رخ میدهد که تکانههای الکتریکی هماهنگ کننده ضربان قلب به درستی کار نکنند |
✅نارسایی قلبی | وقتی شخص دچار نارسایی قلب می شود، قلب همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد اما به درستی کار نمیکند. نارسایی قلبی میتواند ناشی از بیماری شریان کرونر درمان نشده، فشار خون بالا، آریتمی و سایر بیماریها باشد. |
10 تا از بهترین دکتر قلب در شیراز را بشناسید

دکتر آرش یزدان شناس
دکتر آرش یزدان شناس فوق تخصص قلب و عروق بالن آنژیوپلاستی هستند. ایشان فلوشیپ فوق تخصصی آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی،(استنت و بالن) هستند. ایشان دارای کلینیک فوق تخصصی قلب و عروق هستند.
خدمات دکتر آرش یزدان شناس:
- انجام آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی (تعبیه استنت و بالون) در عروق کرونر قلب و عروق محیطی در اندام ها
- تشخیص و درمان آریتمی (نامنظمی های ضربان قلب)
- بستن سوراخ های قلبی بدون جراحی
- درمان بیماری های مادرزادی قلب در بالغین به روش اینتروشن
- والولو پلاستی دریچه های قلب
چگونه می توان از بیماری قلبی جلوگیری کرد؟
برای پیشگیری و جلوگیری از بیماری های قلب و عروق باید سبک زندگی سالم داشته باشید.عواملی مانند چاقی و اضافه وزن، غذای ناسالم و تحرک نداشتن شرایط را برای بیماری های قلبی فراهم میکند.برای جلوگیری از بیماری قلبی حتما ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. و همچنین به صورت سالانه دیابت ،فشار خون و کلسترول خون خود را چک کنید.
بیماری های قلبی عروقی و ورزش
سوالات بسیاری در رابطه با بیماری های قلبی و ورزش ذهن بیشتر افراد را درگیر کرده است که دانستن پاسخ آنها اهمیت زیادی دارد.در ادامه مقاله، به سوالات متداول درباره ورزش و بیماری های قلبی و عروقی می پردازیم.
آیا بیماری قلبی با ورزش کردن بدتر میشود؟
یکی از نکات مهم برای بیماران قلبی این است که فعالیت و ورزش سنگین می تواند احتمال سکته ناگهانی را افزایش دهد.هرگونه ورزش و فعالیت باید زیر نظر پزشک متخصص قلب و عروق باشد.
آیا ورزش کردن بر بیماری قلبی تاثیر گذار است؟
اگر ورزش کردن را در سن مناسب شروع کنید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی بسیار کاهش می یابد. داشتن زندگی سالم و ورزش مداوم احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
بهترین ورزش برای بیماران قلبی چیست؟
یکی از بهترین ورزش ها برای بیماران قلبی، پیاده روی است. پیاده روی در حفظ سلامت فرد بسیار موثر است.
حمله قلبی چیست؟
حمله قلبی و یا سکته قلبی زمانی رخ میدهد که یکی از عروق کرونر (معمولا توسط لخته خون) بسته میشود. این حمله قلبی باعث کمبود خون در قسمتی از قلب می شود و باعث مرگ آن بخش از قلب می شود. این بیماری قلبی، یک نوع از شایع ترین بیماری ها در ایران است که سالانه افراد زیادی دچار حمله قلبی می گردند.
علائم هشدار دهنده حمله قلبی :
- درد قفسه سینه
- درد در پشت، دستها، گردن و یا فک شما
- تنگی نفس
- تهوع یا استفراغ
- تپش قلب سریع و یا نامنظم
- سایر نشانهها از جمله، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و یا سوزش معده
در افرادی که دچار حمله قلبی می شوند یک یا دو نشانه از موارد بالا مشاهده می شود. نشانه های حمله قلبی در خانم ها ممکن است کمی متفاوت تر از آقایا نیز باشد. این نشانه ها شامل تپش قلب نامنظم،از دست دادن اشتها و سوزش معده هستند. نادیده گرفتن این موارد باعث صدمه بیشتر به بافت قلب می گردد. در صورتی که دچار حمله قلبی شدید باید خیلی سریع با اورژانس تماس بگیرید.زیرا پرسنل اورژانس درمان های اولیه را اجرا می کنند تا از صدمات و آسیب های قلبی جلوگیری کنند.
کلام آخر
اگر هر یک از علائم بیماریهای قلبی و عروقی را دارید، استرس نگیرید و یک قدم درست در تشخیص و درمان بیماری خود بردارید. ما در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر قلب در شیراز آشنا کرده ایم .اگر ساکن دیگر شهر های ایران هستید و به دنبال بهترین دکتر قلب در ایران می گردید می توانید به سایت پزشکا مراجعه فرمایید .