پزشکان

بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران【سال 1402】❤️ + لیست 10 تایی

در این مقاله می خواهیم بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران را به شما عزیزان معرفی کنیم. شبکیه چشم، از لایه های بافت چشمی در سطح داخلی چشم به وجود آمده است که به نور حساس می باشد. تصویری را که ما با چشم های خود مشاهده می کنیم، از طریق قرنیه و عدسی که بر روی شبکیه قرار گرفته است، محیط پیرامون خود را می بینیم. این تصاویر مانند دوربین عکاسی است که در حال پخش فیلم می باشد. برخی از افراد در اثر مشکلاتی مثل فشار خون، دیابت و بیماری هایی مانند سرطان شبکیه و مشکلاتی در لکه زرد، نمی توانند ارتباط بینایی کاملی را با محیط اطراف خود داشته باشند حتی ممکن است بینایی خود را از دست بدهند.
بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران + لیست 10 تایی

شبکیه چشم و ساختار آن

شبکیه چشم دارای سلول های گیرنده نور و نورون ها می باشد و داخلی ترین لایه چشم را تشکیل می دهد. شبکیه لایه ای حساس است که جریان نور را به صورت پیام عصبی به عصب بینایی انتقال می دهد. عصب بینایی آن پیام را به مغز می رساند و ما تصاویر را می بینیم. سلول های گیرنده نور شبکیه به دو دسته تقسیم می شوند:

  • سلول های استوانه ای که بینایی در تاریکی را ممکن می کنند.
  • سلول های مخروطی که توانی دیدن رنگ ها را در نور به مغز منتقل می کنند.

هرکدام از این سلول ها توانایی خاص خود را دارند. سلول های استوانه ای برای دید در شب ساخته شده اند. این سلول ها در نور کم توانایی دیدن را فراهم می کنند. سلول های مخروطی برای دید در روز مناسب هستند. این سلول ها به نور پاسخ می دهند و توانایی دیدن رنگ را فراهم می کنند.

قسمتی که عصب بینایی از شبکیه خارج می شود نقطه کور می نامند. لکه زرد بخش دیگری از شبکیه است که در امتداد محور نوری کره چشم قرار دارد و در دقت و تیز بینی چشم نقش دارد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران مراجعه کنید.

بافت شبکیه از نورون ها و تعداد زیادی مویرگ های خونی تشکیل شده است. در شبکیه 5 لایه نورون وجود دارد. این لایه ها از داخل به خارج به ترتیب عبارت اند از :

  • سلول های عقده ای یا گانگلیونی که آکسون های آن ها امتداد یافته و عصب بینایی را تشکیل می دهند.
  • سلول های آماکرین که نورون های رابط میان سلول های دو قطبی . سلول های عقده ای هستند.
  • سلول های دو قطبی
  • سلول های افقی که نورون های رابط میان سلول های گیرنده نور و سلول های دوقطبی هستند.
  • سلول های گیرنده نور که شامل سلول های مخروطی و سلول های استوانه ای هستند.

نور پس از عبور از عدسی و زجاجیه، از طریق سلول های عقده ای به شبکیه وارد شده و بعد از پشت سر گذاشتن لایه های دیگر از شبکیه، به سلول های گیرنده نور می رسد. این سلول ها جریان نور را به پیام عصبی تبدیل می کند و آن را از طریق سلول های افقی به سلول های دوقطبی انتقال می دهد به همین ترتیب سلول های عصبی پیام عصبی را سلول های عقده ای به عصب بینایی منتقل می کند و به مغز می رساند.

علائم بیماری های شبکیه چشم

اکثر بیماری های شبکیه چشم دارای بعضی علائم و نشانه های مشترک می باشد. در ادامه به این علائم و نشانه های می پردازیم.

  • نقص در دید جانبی
  • ضعیف شدن یا از دست رفتن بینایی
  • دیدن لکه ها شناور یا دیدن تار عنکبوت
  • تاری دید ( خطوط مستقیم موج دار به نظر می رسند)

برای اینکه بدانید علائم ذکر شده را دارید،بهتر است دیدن تصاویر را با یک چشم امتحان کنید تا بهتر متوجه علائم و نشانه در خود شوید. اگر تردید به داشتن بیماری های شبکیه چشم خود را دارید به بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران یا در نزدیک محل سکونت خود مراجعه کنید.

10 تا از بهترین دکتر شبکیه در تهران را که باید بشناسید!!

انواع بیماری های شبکیه چشم

پارگی شبکیه : پارگی شبکیه چشم با منقبض شدن لایه پاک کننده چشم (زجاجیه) و کشش این لایه بر روی شبکیه چشم اتفاق می افتد که این بیماری اغلب با علائمی مانند لکه های متحرک پدید می آید.

جدا شدگی شبکیه : جدا شدن شبکیه با وجود مایع در زیر شبکه تعریف می شود که این حالت معمولا هنگام عبور مایعات از پارگی شبکیه به وجود می آید و باعث می شود شبکیه از لایه های بافت زیرین خود بلند می شود.

رتینوپاتی دیابتی : در صورت ابتلا به دیابت، رگ های خونی ریز (مویرگ) موجود در قسمت پشتی چشم ممکن است باعث نشت مایعات در داخل و زیر شبکیه شوند که این امر باعث تورم شبکیه شده و باعث تاری دید فرد می شود و همچنین در این موارد امکان داردمویرگ دچار خونریزی شود که این امر بینایی فرد را کاهش می دهد.

غشای اریپتینال : یک غشای ظریف است که با ایجاد شدن بر روی شبکیه چشم باعث می شود مشکلاتی در بینایی فرد رخ دهد که در این وضعیت اشیاء تار یا کج دیده می شود.

انحطاط مکیولار : این بیماری، نقصی کوچک در قسمت پشتی چشم است که در این انحطاط امکان دارد در اثر کشش غیرطبیعی بین شبکیه و زجاجیه ایجاد شود و می تواند موجب آسیب دیدگی چشم شود. در این بیماری مرکز شبکیه دچار مشکل می شود و این امر باعث بروز ایجاد علائمی از جمله تاری دید مرکزی و یا نقطه کور در مرکز میدان بینایی خواهد شد. این بیماری شامل دو نوع مرطوب و خشک می باشد که بسیاری از افراد در ابتدا به نوع خشک این بیماری ها دچار می شوند و بعد ها این بیماری در هر دو چشم و یا یک از چشم ها به نوع مرطوب آن پیشرفت خواهد کرد.

رتینیت پیگمنتوزا : این بیماری انحطاط کننده است که بر شبکیه چشم اثر می گذارد.

درمان بیماری های شبکیه چشم

هدف اصلی در درمان بیماری های شبکیه چشم اعم از متوقف یا کند شدن پیشرفت بیماری و حفظ آن یا بهبود و ترمیم بینایی می باشد. در بسیاری از موارد آسیب های وارد شده به بینایی فرد قابل برگشت نیستند و تشخیص این بیماری در مراحل اولیه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. برای یافتن بهترین روش درمان باید به بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران مراجعه کنید.

درمان مشکلات شبکیه چشم بسیار پیچیده و فوری می باشد. در ادامه انواع ان را توضیح می دهیم.

جراحی لیزر : در این روش می توان پارگی ایجاد شده در شبکیه چشم را ترمیم کرد. پزشک از لیزر برای گرم کردن نقاط کوچک در شبکیه استفاده می کند که این روش باعث ایجاد اتصال بین شبکیه و بافت زیرین آن می شود. این روش درمانی احتمال جدا شدن شبکیه را از بافت زیر خود کاهش می دهد.

کوچک شدن رگ های خونی غیر طبیعی : معمولا متخصص شبکیه از تکنیکی به نام لیزر پراکنی برای جلوگیری از خونریزی استفاده می کند. این روش برای افرادی که به بیماری رتینوپاتی دیابتی مبتلا هستند کمک می کند. استفاده از این روش امکان دارد باعث کاهش بینایی در شب شود.

یخ زدگی : این فرآیند جراح برای معالجه پارگی شبکیه چشم، از مواد منجمد کننده در قسمت داخلی شبکیه استفاده می کند و پارگی را ترمیم می کند.

تزریق هوا با گاز به داخل چشم : این روش که رتینوپکسی پنوماتیک نام دارد، برای کمک به ترمیم انواع خاص جداشدگی شبکیه از آن استفاده می کنند. از این روش در جراحی لیزر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

فرورفتگی سطح چشم : این عمل جراحی به منظور ترمیم جداشدگی شبکیه ذاستفاده می کنند. جراح با استفاده از مواد سیلیکونی، پارگی ایجاد می شود و شطح شبکیه چشم را ترمیم می کند که این روش ممکن است با دیگر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

تخلیه و جایگزینی مایعات موجود در چشم : این روش ویترکنومی نامیده می شود، جراح اقدام به از بین بردن مایعات ژل مانند که باعث ایجاد شدن درون چشم ( زجاجیه) می کند و سپس هوا، گاز یا مایع را به فضای داخلی آن تزریق می کند. این روش، بخشی از درمان افرادی است که دارای پارگی شبکیه ، رتینوپاتی دیابت، انحطاط ماکولا، عفونت و یا جداشدگی شبکیه می باشند.

تزریق دارو به چشم : امکان دارد در بعضی موارد پزشک به تزریق دارو به داخل زجاجیه را تجویز کند که این درمان برای افرادی که به انحطاط مکیولار مرطوب، رتینوپاتی دیابتی مبتلا هستند و یا رگ های خونی آسیب دیده دارند، مناسب باشد.

کاشت پروتز شبکیه : افرادی که به علت بیماری های شبکیه دچار افت شدید بینایی و یا نابینایی شده اند، می توانند این جراحی را انجام دهند. پروتز شبکیه یکی از گزینه های به شمار می آبد که به صورت گسترده وجود ندارد.

نازکی شبکیه چشم

معمولا نازکی شبکیه چشم اختلالاتی را در دید افراد به وجود می آورد. به همین دلیل باید به دنبال روشی مناسب برای درمان و از بین بردن نازکی شبکیه چشم پیدا کنیم. شبکیه یکی از لایه های مهم در چشم و در نواحی داخلی چشم قرار گرفته است. یکی از مهم ترین بیماری چشم، نازک شدن شبکیه چشم بوده است که به صورت نزدیک بینی و کم شدن بینایی خود را نشان می دهد که باعث می شود سلول های مغزی که دوپامین را از خود ترشح می کنند کم شود. دوپامین نقش زیادی در بیشتر بیماری های خطرناک مواد شیمیایی را به مغز منتقل می کند و با کم پیدا کردن نورون های دوپامین در مغز چشم توانایی دیدن را و تشخیص رنگ را تا حدودی از دست می دهد. کسانی که به بیماری نازکی در شبکیه چشم هستند اختلالاتی در بینایی آن ها به وجود می آید که این نشانه ها می تواند سبب بیماری پارکینسون در فرد شود. در حال حاضر روز های درمانی متعددی برای نازکی شبکیه چشم و همچنین ترشح دوپامین در مغز وجود دارد اما باید بدانید که استفاده از داروهای مخصوص موجب می شود اختلالات به وجود آمده را تا حدودی کم کند ولی درمان همیشگی برای این بیماری هنوز مشخص نشده است. همچنین بیماری پارکینسون یکی از نشانه های نازکی شبکیه چشم می باشد. نسانه های زیادی برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. ولی افرادی که در مراحل اولیه این بیماری هستند، می توانند به کمک تجهیزات پیشرفته چشم مانند OCT و توموگرافی ممکن است تا حدود زیادی درمان انجام شود.

افرادی که پا به سن گذاشته اند و سن بالاتری دارند، با عوامل مختلفی امکان دارد در ماکولا که در مرکز چشم قرار دارد توسط موادی گرفتی رخ دهد باعث کم شدن بینایی در فرد می شود. یکی از دلایل مهم نازک شدن شبکیه چشم یا سوراخ شدن آن سن بالا و باعث از بین رفتن سلول های شبکیه می شود. هر چند این عامل می تواند به دلایل دیگری از جمله بیماری اشتارگات که مادر زادی است و دیسروفی هایی که به صورت ارثی و همچنین مشاهده با چشم غیرمسلح به خورشید و ماه گرفتگی به وجود می آید که سلول های مرکزی چشم از بین می رود و با به وجود امدن اختلالاتی در شبکیه ممکن است که دید افراد کم شود. به همین دلیل باید چکاپ انجام دهید، پس بهتر است به بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران مراجعه کنید و اقدام به درمان یا راه هایی برای پیشگیری از این بیماری کنید.

به جز افرادی که سن بالاتری دارند، کسانی هستند که شدت نزدیک بینی آن ها بسیار زیاد است و شماره چشم آن ها منفی 20 درجه نزدیک است، به همین دلیل این افراد به نازکی شبکیه چشم مبتلا می شوند. پزشکان برای درمان نازکی شبکیه چشم در افرادی که سن بالاتری دارند و تنها مشکل آن ها کم شدن دید است، می توانند با استفاده از ویتامین ها و مکمل هایی که که توسط بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران تجویز شده است را مصرف کنند. ولی افرادی نیز وجود دارند که به علت این بیماری دچار خونریزی و تورم شده اند و باید جراحی های مربوطه را بر شبکیه چشم خود انجام دهند. هر ساله باید به بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران یا در نزدیک محل زندگیتان مراجعه کنید. در حال حاضر متخصصین با به کار بردن روش های طب سنتی و استفاده از مواد خوراکی طبیعی برای از بین بردن و درمان نازکی شبکیه چشم چنین روش هایی می تواند برای این افراد موثر باشد و در درمان بیماری های وراثتی و کسانی که در سن کم تری به این بیماری مبتلا شدند تاثیر زیادی نخواهد داشت.

نازکی شبکیه چشم

کلام آخر

از شما برای خواندن مقاله بهترین دکتر شبکیه چشم در تهران سپاس گذاریم، امیدوارم این مطالب برای شما مفیده بوده باشد. سایت پزشکا همیشه در تلاش است بهترین مطالب را در اختیار شما عزیزان قرار دهد. برای خواندن مقاله بهترین روش برای تقویت بینایی چشم می توانید به این لینک مراجعه کنید.

4.2/5 - (22 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا